Aby nebylo tolik odpadu

Lidé by se měli stravovat jako civilizované bytosti. A proto by neměli zpravidla jíst rukama, ale příborem, neměli by to jíst jen tak z něčeho, ale jen z talířů, a zapíjet by se to rovněž mělo z příhodných nádobek. Jenže použití klasického nádobí nebývá k tomuto účelu nejednou právě ideální. Například pokud se koná nějaká větší party, případně když se vyrazí někam do přírody. V takových chvílích by byly porcelánové talíře, kovové příbory, skleněné či porcelánové hrnky a skleničky nepraktické, protože by byly třeba příliš křehké, těžké a neskladné. A navíc by bylo nepříjemné nosit pak takové špinavé nádobí domů, aby se umylo a bylo znovu k použití.

171_stazeny-soubor

A tak se v takových případech logicky sází na jednorázové nádobí. Je to dobrá volba, co se praktického použití týká, protože odpadá problém, co si s takovým nádobím počít po konzumaci. Je zkrátka určené k likvidaci a vzhledem k jeho ceně nikdo nelituje, že se tak učiní.
Jenže je tu i druhý úhel pohledu, a tím je otázka ekologie. Když se nějaké jednorázové nádobí použije a vzápětí vyhodí, přírodě to pochopitelně neprospívá, a to bez ohledu na to, skončí-li uvedené věci v kontejneru nebo na černé skládce. Což by mohlo budit dojem, že je jednorázové nádobí nežádoucí.

153-1_jedla-brcka-na-piti-6-mm-delka-22-5-cm--cerne--30-kusu

Ale tak tomu sice může, ale nemusí nezbytně být. Když se totiž vsadí na alternativu zvanou jedlé nádobí, je jisté, že si člověk nemusí lámat hlavu, co s takovým nádobím, a přitom se za sebe nemusí ani stydět coby za škůdce a ekologického barbara. Takové jedlé talíře, stejně jako dejme tomu jedlé lžičky a další sortiment, se totiž jednoduše zkonzumují spolu s podávanou potravou, a je to. Po lidech pak nezůstává hora odpadků, které by hyzdily naše okolí, netřeba se s tím mýt, a je to konec konců i cenově výhodné. A proto byste si měli něco takového na nejrůznější akce pořizovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup